Boken handlar om en man som heter Robert Langdon. Mr. Langdon vaknar upp mitt i natten i en sjukhussäng i Florens med en blixtrande huvudvärk. Bara några timmar senare på sjukhuset så blir Robert Langdon utsatt för ett mordförsök, men kommer undan med hjälp av Sienna Brooks. Under flykten så finner Robert Langdon ett oroväckande föremål. Detta föremål leder honom och Sienna Brooks mot ett "galet" geni som har skapat em livsfarlig gas som han vill sprida bland världens befolkning. Gasen gör så att människor blir sterila. Geniets sätt att lösa problemet med överbefolkningen på vår jord. Rätt eller fel? Ledtrådarna de får för att hitta det som de letar efter finns i ett av Roberts mest omtyckta litterära mästerverk som är den mörka dikten Helvetet skrivet av Dante. Under jakten så får Robert Langdon reda på att han har en kamp även mot klockan.

Huvudpersonen heter Robert Langdon och han är professor inom konsthistoriska symboler. Han är förälskad i välskräddade kläder, så kavaj är ett plagg som han bär. Det är en annan specifik detalj som också alltid kommer upp och det är hans Musse Pigg klocka.

Sienna Brooks jobbar på ett sjukhus i Florens i Italien. Hon har tjockt blont hår som hon alltid bär i en hästsvans och hon har bruna ögon.

Robert Langdon träffar Sienna Brooks på sjukhuset och de två kommer att gå igenom många svåra situationerna tillsammans. Robert och Sienna får en stark relation under den intensiva och svåra perioden som de är med varandra.

Langdon hamnar i svåra situationer som ska lösas och då måste man veta historien om Dante och hans projekt om det sju dödssynderna. De svåra situationer ska få dem till en "noll punkt" där den livsfarliga gasen ska vara. Under denna "resa" så är det män som vill döda Robert och sen även Sienna. Robert och Sienna har ingen aning om varför de här männen är ute efter dem, men allt eftersom boken fortgår får de reda på sanningen.

Dan Brown skriver bara om verkliga platser och saker, alla tavlor, statyer och ställen finns på riktigt. På det sättet är boken mycket trovärdig men själva historien om Robert och Sienna är inte verklighetsbaserad.

Robert och Sienna är ute efter sanningen, de vill veta vad som pågår och varför det är just de som fick det oroväckande föremålet. Under "resans" gång så kommer Robert och Sienna närmare varandra men samtidigt glider de ifrån varandra.

Dan Brown skriver boken i nutid för den handlar om en nutidsfråga. Nutids frågan handlar om jordens överbefolkning och om hur ett "galet" geni ska lösa det problemet.

Boken utspelar sig i olika stadsmiljöer. När de är i städerna så är de i olika museer och kyrkor där det finns mycket konst. När Robert Langdon och Sienna Brooks kommer in till museerna och kyrkorna så är miljön beskriven på ett detaljerat sätt. Under bokens gång så befinner de sig i Florens, Istanbul och Venedig. 

Jag tyckte slutet har både bra och dåliga sidor. Det dåliga med slutet var att man fick frågor som man skulle vilja få svar på. Ett par frågor till exempel är: - Hur gick det för mänskligheten?Hände det som skulle hända? Och hur löste dem det?

Det positiva med slutet var nog att man fick alla pusselbitar på plats. Man förstod varför det hade blivit som det blivit.

Boken var svår att lägga ifrån sig. En riktig bladvändare. Det händer så mycket spännande saker som

man vill ha svar på så man vill bara fortsätta att läsa. När man väl kom in i boken så var det väldigt svårt att lägga ifrån sig den.

Om Dan Brown hade kommit på besök så hade jag velat fråga honom - Hur kom du på idén till boken? -Hur ser du på överbefolkningen? -Om du skulle vara en karaktär i boken vem skulle det vara då?

Jag skulle rekommendera personer som gillar historia och konst att läsa boken. Jag skulle inte rekommendera denna bok till personer som inte gillar att läsa när det kommer massa fakta om personer eller konst. I boken förekommer det många stycken med fakta.

 

1 kommentarer

My

21 May 2015 14:23

Hur tycker du att boken skulle ha slutat?

Kommentera

Publiceras ej