Historien är i jag form och vi får inte veta vad huvudpersonen heter. Allt börjar med att vi får höra att en S:t John har blivit sliten i stycken och att huvudpersonen (som vi kan kalla Per) hör hund skall. Vi hoppar tillbaka i tiden och får veta lite bakgrund med mycket detaljer, Per och S:t John bor på en herrgård utan tjänare, deras hobby är att plundra gravar, men de plundrar inte för pengar, de plundrar efter artefakter.

Under herrgården har dom ett hemligt och personligt museum av artefakter från Lovecrafts fantasi. Denna samling består av demon statyer, parfymer som luktar lik och gravar, smycken som avbildar monster och mycket annat.

En dag seglar de till Holland för att hämta en artefakt, de smyger sig in på en kyrkogård där de gräver upp en grav, kyrkogården är tom, gammal och kall med hård jord, hela tiden hörs skall från en stor hund, i graven finns en gammal kista med ett förmultnade skelett och en amulett av jade. Amuletten avbildar en hund med vingar. Undertiden som de seglar tillbaka hör de fortfarande skall. Någon vecka senare börjar de höra skall på nätterna som kommer närmare och närmare, på dagarna hör de krafsande bakom dörrarna. En dag är S:t John på väg hem och blir attackerad, Per hör skrik och skall men kommer försent. Hen hör något som flaxar iväg och ser kötthögen på marken som är det sista av S:t John och han hör hans sista ord "Amuletten...... förbannelsen.....". Per blir ledsen och bränner ner deras mest älskade ägodel, deras museum och herrgård. Per flyttar till London för att undkomma "förbannelsen", med sig har han Jade Amuletten. Hen checkar in på ett hotel och lite senare märker hen att någon har stulit amuletten.

Den natten är skallen väldigt nära. Nästa morgon vaknar Per och läser tidningen, en familj har blivit illa tilltygade och grannarna har bara hört skall från en stor hund. Per åker till Holland för att försöka förlåta den döde som de tog amuletten från, hen tänker försöka med en ritual. Per går in på kyrkogården, den ser likadan ut som förra gången. Hen börjar gräva upp graven och märker att skallen börjar bli tystare, som om hunden är långt borta, Per spenderar tid med att fösa bort fladdermöss och fåglar som landar på graven och gravstenen. Då får hen syn på en skugga av en stor hund och kastar sig på marken. Efter ett tag reser han sig upp och när han inte ser någon hund så forsätter han att gräva. Tillslut så kan han öppna kistan och där finns skelettet, men skelettet har ändrats. Nu har den slutat förmultna och är helt, skin och hår har kommit tillbaka på vissa ställen. Per ser amuletten ligga i den dödes hand. Helt plötsligt kommer ett ljud från dess mun. Det är inget stön eller något ord, det är ett skal från en hund. Per springer iväg skrikande och skriken blir till ett vansinnigt skratt.

Jag har valt att recensera denna skräck saga eftersom jag ville läsa något gjort av Lovecraft. Personerna i novellen har inga beskrivningar och man får inte veta deras ålder. Det finns nästan ing miljö beskrivningar men dom miljöer som beskrivs är väl beskrivna. Karaktärernas personligheter är någonting folk kan jämföra sig med. Denna novell är omöjlig att förutse, nya saker händer helt oväntat och överraskar en. Men slutet var lite dumt, jag skulle gärna vilja ändra det men jag kommer inte på något bättre. Jag skulle inte rekommendera den men den fick mig att vara spänd hela tiden så den ger dig en känsla iallafall. Det ända budskap jag kan hitta är "Stjäl inte från gravar".- Ville Westin